معادن وزیر صنایع و معادن اعلام کرد: در اقتصادی در ردیف 37 و از نظر قدرت خرید در ردیف 69 قرار دارد.
رضا ویسه بعد از ظهر سه شنبه در نخستین همایش فرهنگ و صنعت گفت: در آمد سرانه در ایران بر اساس ارزش اسمی حدود 1400 دلار و بر اساس برابری قدرت خرید حدود 5500 دلار است،در حالی که میانگین جهانی آن بر اساس ارزش اسمی حدود 5600 و بر اساس برابری قدرت خرید حدود 7500 دلار است.وی افزود:این آمار نشان دهنده فاصله فاصله ایران با کشورهای پیشرفته به دلیل بهره وری پایین عوامل تولید ناکارآمدی مدیریت و تلاش نازل است از این رو باید به افزایش ظرفیت تولید کالا و خدمات فکر کرد.
وسیه با بیان اینکه تراز بازرگانی ایران (مبادلات غیرنفتی) در سال گذشته 16 میلیارد دلار منفی بوده اظهار داشت: این در حالی است که میزان درآمد نفتی و غیرنفتی ایران در سال قبل بالغ بر 20 میلیارد دلار بود.
به گفته وی برای کسب این میزان درآمد نفتی باید رقمی معادل 100 میلیارد دلار کالا و خدمات در کشور تولید شود.
رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی ایران در ادامه از فضای مناسب کلان اقتصادی،اجتماعی،فرهنگی و سیاسی محیط مناسب مسب و کار برای فعالیتهای اقتصادی و داشتن راهبرد و عملیات مطلوب در بنگاه های اقتصادی به عنوان ارکان توسعه نام برد.
ویسه گفت: در هر سه ارکان یاد شده در کشور هماهنگی لازم احساس نمی شود از این رو آهنگ توسعه صنعت ناموزون است و بدون تردید فراهم کردن و بهبود محیط کسب و کار را برای توسعه اقتصادی دارد.
ویسه یکی از عوامل پنهان و موثر بر فراهم شدن محیط مناسب کسب و کار را عامل فرهنگ ذکر کرد و گفت:عامل فرهنگ است که جدا از دیگر عوامل می تواند شرایط فرهنگی کسب و کار در یک حوزه جغرافیایی را مطلوب و یا نامطلوب جلوه دهد.
وی که تحت عنوان موانع فرهنگی توسعه صنعت سخن می گفت، افزود : خلاقیت و نوآوری ،نگرش علمی ،رقابت مداری ،تلقی کار به عنوان یک ارزش ،مدیریت زمان ،کار گروهی ،نظم پذیری و منزلت جایگاه افراد از مهمترین عوامل تاثیرگذار در توسعه صنعت است.