1. تدوین برنامه راهبردی و بسته سیاست های توسعه صنعتی، معدنی و تجاری کشور
2.نظارت بر برنامههای راهبردی و عملیاتی معاونتها و حوزههای ستادی، سازمانها، مراکز، شرکتها، مؤسسات و سازمانهای استانی تابعه، هماهنگی و تلفیق برنامههای زیر بخش در چارچوب اسناد فرا دستی و برنامه وزارتخانه.
3.راهبری و تصمیمسازی برای شورایعالی سیاستگذاری و برنامهریزی وزارتخانه و انجام وظایف دبیرخانهای تدوین برنامههای توسعهای در بخش صنعت، معدن و تجارت به عنوان دبیر شورا.
4.همکاری و مشارکت در تدوین و تصویب برنامه های وزارتخانه.
5.پایش عملکرد برنامههای راهبردی و عملیاتی بخشهای مختلف تابعه وزارتخانه.
6.تهیه و تدوین گزارشهای تحلیلی و تفصیلی عملکرد دستگاهی و بخشی ناشی از شاخصهای عملکردی حوزهها و ابلاغ تکالیف قانونی و مصوبات دولت.
7.پیگیری و مشارکت در تدوین آییننامهها و دستورالعملهای اجرایی قوانین و مصوبات مرتبط با وزارتخانه.
8.ارائه مشاوره و اظهار نظرهای تخصصی در خصوص موضوعات بودجهای، لوایح پیشنهادی دولت و طرحهای مجلس، مصوبات دولت، شوراهای تخصصی، دستگاهها و سایر مراجع ذیربط.
9.شرکت در جلسات ستاد بودجه، کمیسیونهای مجلس، دولت، شوراها و سایر مراجع قانونی حسب مورد و بر اساس احکام وابسته وزارتخانه با هماهنگی اداره کل امور مجلس واداره کل امورحقوقی.
10.تهیه و ارائه گزارشهای تحلیلی برنامه تأمین منابع مورد نیاز بخش به طور سالانه.
11.مطالعه و ارائه مدلهای نوین روشهای برنامهریزی و مدیریت استراتژیک و روشهای ارزیابی عملکرد.
12.مطالعات مورد نیاز حوزه برنامهریزی در بخشهای صنعت، معدن و تجارت.
13.تدوین برنامههای آمایش صنعتی، معدنی و تجاری کشور با رویکرد توجه به توسعه مناطق کمتر توسعه یافته از طریق شناسایی و آشکار کردن مزیتهای تولید و تجارت در مناطق مذکور.
14.بررسی و ارزیابی سیاستهای کلان اقتصادی و تحلیل تأثیر آن بر بخش صنعت، معدن و تجارت.
15.انجام مطالعه و پیشنهاد سیاستها و راهکارهای اجرایی در خصوص برقراری تعامل عملیاتی با بازار سرمایه، بیمه و بانک جهت بهبود وضعیت تأمین مالی حوزه صنعت، معدن و تجارت.
16.تدوین روش و اجرای اولویت بندی حوزههای بخشهای صنعت، معدن و تجارت برای توسعه صنعتی، معدنی و تجاری کشور.
17.مشارکت در بازنگری و اصلاح قوانین و مقررات مخل تولید و تجارت.
18.بررسی اثرات اقتصادی قوانین و مقررات موجود و ارایه راهکارهای مبتنی بر رویکرد حقوقی ـ اقتصادی در راستای تسهیل فرآیند کسب وکار در فعالیتهای تولید و تجارت بخش صنعت، معدن و تجارت.
19.مطالعه تحولات جهانی و منطقه¬ای و چالش¬های اساسی تولید و تجارت و ارایه راهکارهای علمی و عملی برای کاهش و رفع نارسایی¬ها و مشکلات بخش صنعت، معدن و تجارت در کشور.
20.مطالعه و بررسی سیاستگذاری کلان درخصوص ساز وکارهای مرتبط با زیرساخت¬های تولیدی و تجاری، توسعه زنجیره ارزش و نظام تأمین و توزیع کشور در راستای دستیابی به اهداف بخش صنعت، معدن و تجارت با مشارکت حوزههای ذیربط وزارت متبوع.
21.مسئله¬یابی و تدوین راهکارهای عملیاتی برای برون ¬رفت از موانع سرمایه¬گذاری، تولید و تجارت با مشارکت سایر حوزههای ذیربط وزارت متبوع.
22.بررسی، پایش و ارزیابی سازوکارهای مرتبط با حوزه کسب وکار در داخل کشور از طریق همکاری با سایر دستگاههای متولی و تدوین برنامههای عملیاتی برای بهبود فضای کسب وکار کشور با هدف توسعه سرمایهگذاری و ارتقاء تولید.
23.بررسی، پایش و ارزیابی ساز وکارهای مرتبط با توسعه فعالیتهای بخش صنعت، معدن و تجارت کشور در اقتصاد بینالملل و ارایه پیشنهادهای عملیاتی برای تقویت جایگاه بخش در اقتصاد بینالملل.
24.انجام مطالعه و تدوین برنامه ارتقای رقابت پذیری و ایجاد مزیتهای رقابتی در بازار های مختلف.
25.برونسپاری مطالعات مرتبط با حوزه سیاستگذاری در حوزههای مختلف بخش صنعت، معدن و تجارت و انجام نظارتهای مرتبط و سایر امور اجرایی در این خصوص.
26.برنامه ریزی مدیریت منابع به منظور دستیابی همزمان به اهداف توسعه بخشهای صنعت، معدن و تجارت و برنامههای مبتنی بر آمایش سرزمین.
|