1. نیاز سنجی آماری و اطلاعاتی ذینفعان در بخش های داد، اطلاعات و آمار
2.جمعآوری یکپارچه، پردازش و کنترل داده، آمار و اطلاعات از بخش و حوزههای ستادی، سازمانها و مؤسسات تابعه و وابسته و جلوگیری از موازی کاری در این رابطه.
3.بررسی، تدوین و پیاده سازی نظام یکپارچهسازی دادهها، اطلاعات و آمار بخش صنعت، معدن و تجارت در سطح وزارت متبوع و سایر دستگاههای مرتبط با روشهای نوین نظیر دولت الکترونیک.
4.طراحی و تهیه ساختار مناسب داده و فرآیندی برای جریانهای اطلاعاتی پنجره واحد خدمات بخش صنعت، معدن و تجارت و همکاری در ایجاد، راهاندازی و پشتیبانی از آن.
5.بررسی، نیازسنجی و ایجاد سامانهها، پایگاههای اطلاعاتی- آماری یکپارچه و جریانهای اطلاعاتی یکپارچه بخشهای صنعت، معدن و تجارت از طریق همکاری، هماهنگی و مبادله داده، آمار و اطلاعات با حوزههای ستادی، سازمانها و مؤسسات تابعه و وابسته و سایر دستگاهها و وزارتخانههای ذیربط.
6.نظارت بر انجام صدور شناسه کسب و کار برای کلیه فعالیتهای اقتصادی دارای مجوز از وزارتخانه.
7.شبکهسازیِ سازمانیِ یکپارچه در بخش و حوزههای ستادی، سازمانها و مؤسسات تابعه و وابسته به منظور اجرای برنامههای آماری وزارت از طریق تعامل با این حوزهها.
8.تهیه و تنظیم گزارشهای آماری و عملکرد واحدهای صنعتی، معدنی و تجاری به صورت ادواری و تقاضا محوری از بخشهای مختلف صنعت، معدن و تجارت.
9.نظارت بر تهیه بولتن و نماگرهای دورهای (از قبیل روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه) به منظور ارائه آمار و اطلاعات شاخصها و اقلام مهم اقتصادی، صنعتی، معدنی و تجارت در سطح داخلی و بینالمللی با هماهنگی مرکز روابط عمومی.
10.بررسی، تدوین و اجرای دستورالعملهای راستی آزمایی آمار و اطلاعات.
11.نظارت بر ارائه، انتشار و اطلاعرسانیِ شفاف، کارآمد، صحیح و به هنگام کلیه آمارها، اطلاعات و گزارشهای مرتبط و قابل انتشار در جهت شفافسازی و تامین نیازهای ذینفعان بخشی و سازمانی با هماهنگی مرکز روابط عمومی.
12.همکاری با مرکز آمار ایران، بانک مرکزی و سایر مراجع آماری داخلی و بین المللی جهت شناسایی، تعریف، تدوین و استقرار نظام آماری مناسب.
13.تعیین سطوح دسترسی مخاطبان و کاربران از آمار و اطلاعات مرتبط.
14.تدوین و اجرای فرآیندهای به روز رسانی دادهها و نظارت بر حسن انجام آنها.
15.تهیه شناسنامه اقلام آماری برای استانداردسازی مفاهیم، گروهها، تعریف آماری و اطلاعات پایه مورد استفاده در گزارشها و پایگاههای اطلاعاتی حوزه صنعت، معدن و تجارت.
16.ایجاد و بروز رسانی طبقهبندی، کدگذاری و گروهبندی رشته فعالیتها، کالا و خدمات براساس استانداردهای بینالمللی و برقراری ارتباط کلیه طبقه بندیها با یکدیگر.
17.همکاری، مشارکت و یا محاسبه شاخص های مورد نیاز بخش صنعت، معدن و تجارت به منظور بررسی و تحلیل اطلاعات مورد نیاز.
18.مشارکت در پایش شاخصهای بخش صنعت، معدن و تجارت به منظور بررسی و تحلیل روند شاخصهای کلیدی بخش.
19.برگزاری دورهای کمیته آمارهای بخشی به منظور سیاستگذاری و برنامهریزی در حوزه آمار و اطلاعات کلیه حوزههای ستادی، شرکتها، سازمانها و مؤسسات تابعه و وابسته وزارت و نظارت بر اجرای برنامههای آماری آنها.
20.نیازسنجی و پیشنهاد طرح های آماری حوزههای ستادی، سازمانها و مؤسسات تابعه و وابسته به مرکز آمار ایران.
21.تهیه آرشیو از مدارک و مستندات فنی و تخصصی حوزههای ستادی، سازمانها و مؤسسات تابعه و وابسته از قبیل طرحها و مطالعات انجام شده صنعتی معدنی، تجاری، قوانین، مقررات، آئین نامهها، روندها، تحلیلها و گزارشهای فنی به شیوه علمی و پیادهسازی آن در سطح وزارتخانه.
22.نظارت بر تهیه فیزیکی و الکترونیکی کتب، مجلات و نشریات داخلی و بینالمللی مورد نیاز ستاد با هماهنگی مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی.
23.توسعه تعاملات کتابخانهای بین وزارت و سایر دستگاهها و وزارتخانهها بر اساس شیوههای نوین و استانداردهای بین المللی.
24.شرکت در جلسات کمیسیونها و شوراها و سایر مراجع قانونی (حسب مورد).
25.تبادل تجربیات و استفاده از آخرین دستاوردهای علمی و کاربردی در زمینه آمار و اطلاعات از طریق ارتباط با دانشگاهها و مؤسسات علمی و تحقیقاتی.
26.همکاری و هماهنگی جهت ارائه آمارهای درست و به هنگام بخش به مراجع بین المللی مرتبط.
|